fredag 6 februari 2015

Kokoskyckling med räk- och avokadosallad

Idag gjorde vi en annorlunda middag. Det är ett lchf-recept, och det var riktigt gott! Fast jag ändrade om det lite. Här hittar ni orginalreceptet.

Ingredienser: 
Kycklingkuber
4 kycklingfiléer
1 finhackad chili
salt och peppar
saft och skal från 1 lime
1 tsk hackad koriander
1 dl kokosflingor
(Här tog jag bort chilin, för vi hade ingen hemma, hehe)

Räk och avocado sallad
1,5 dl kokosmjölk
1 dl créme fraiche
1 lime 
salt och peppar
500g skalade räkor
4 mogna avodador


Gör så här 
Kyckling
Dela kycklingfiléerna i tre-fyra centimeters kuber. Salta peppra och pressa lime saft över.
Hacka koriandern mycket fint, riv av limens skal på riv järn,blanda med kokos på ett fat.
Rulla kuberna i kokosblandningen och grilla i ugnen i 180 grader i cirka 20 minuter beroende på storlek.

(Istället för att vända varje kycklingbit i kokos, så lag jag dem färdigt i ugnsformen. Sen hällde jag kokosblandningen över, och rörde om. Mycket enklare!)

Servera med räk och avocado sallad
Blanda kokosmjölk och créme fraiche med skalet och saften från en lime, salt och peppar.
Blanda i räkor och tärnad avocado. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar